История на ИМИ-СПОРТС

   ИМИ-СПОРТС  стартира през пролетта на 2005 г. с откриването на едно пейнтбол игрище в гр. Банско. Основателят Иво Икономов по това време още живее във Виена и има удоволствието да практикува любимия си спорт сред най-добрите в Австрия. Една част от тях са представители на най-престижната марка за цяла Европа в областа на пейнтбола - MAXS( по настоящем GI ), а другата прескачат от един отбор в друг за да достигнат най-добрата отборна селекция за мoмента (Vienna United). Бурното развитие на пейнтбола в Европа контрастира с това в България. Така възниква идеята през 2004 г. за създаването на Fightclub Paintball Sports Promotions (Съюз за популяризиране на Пейнтбола в България в неговия турнирен вид). В него първоначално членуват Иво и Мариян Икономови (Austria), Христо Страков (Swiss), Жоро Мацурев, Славчо и Даниела Крачанови (Huntington Beach-California), българи които тренират в държави, където пейнтболът е утвърден отдавна. По-късно в съюза е привлечен и един професионален пейнтбол играч Hannes Berger - капитан на Vienna United.

   През 2006 г. ИМИ СПОРТС основава и започва да организира PPS ( Play Paintball Series) първите професионални пейнтбол турнири в страната по правилата на международно признатите Millennium Series. В началото на 2006г. ИМИ-СПОРТС става представител на Maxs ( GI ) за България както и на най-предпочитаната в света на пейнтбола фирма за компресори Bauer Kompressoren, а през 2007 фирмата е представител и на JT Europe, както и дистрибутор на DYE, Empire, Tippmann, BT .

   От 2008 г. ИМИ СПОРТС е официален представител за страната и на австралийската фирма MacDev , фирмата номер 1 сред професионалистите Planet Eclipse, както и на най-реномираната фирма за пейнтбол топчета в Европа - Tomahawk.

   Един oгромен асортимент от пейнтбол продукти одобрени и изпитани от нас и нашите приятели вече е достъпен и за българските фенове, които ще получават професионални съвети, сервиз, бонуси и награди на бъдещи турнири.

   Горди сме, че ИМИ-СПОРТС се утвърди през годините като организатор на единствените турнири по спортен пейнтбол в страната PPS с актив от 17 международни състезания и участници от Норвегия, Белгия, Австрия, Гърция, Румъния и Русия. PPS вече са познати в Европа като българският шампионат.

ИМИ Спортс специализира в организацията на големи фирмени мероприятия с над 100 играча. Разполага винаги с модерна пейнтбол екипировка, преносими надуваеми игрища и защитни съоръжения. Нашите инструктори са професионални пейнтбол играчи, организатори на Българската Пейнтбол Лига с над 17 републикански и международни турнира и Сертифицирани Евро Рефери с дългогодишен международен опит, а цените на продуктите ни са оптимални според качеството, което предлагаме.