COVID-19 МЕРКИ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ПЕЙНТБОЛ ИГРИ ОТ ИМИ СПОРТС

    Пейнтболът е фантастично занимание, практикувано на открито, което насърчава физическата активност и работата в екип! Предвид това, че се провежда сред уникална природа с гарантирано социално дистанциране, рисковете от потенциални инфекции са почти невъзможни. В тази връзка и според създалата се ситуация ние от ИМИ Спортс адаптирахме и въведохме някои нови и вече съществуващи правила.

1. Всички наши професионални рефери /инструктори са запознати и прилагат въведените противоепидемични мерки от МЗ;

2. Всички наши професионални рефери / инструктори ще носят защитна екипировка, защитна маска и ръкавици;

3. Антибактериален гел за почистване на ръце (одобрен от МЗ) и препарат за дезинфекция ще бъдат достъпни в зоната за безопасност (safety зоната);

4. Предварително сме дефинирали максималният брой участници (10), който ще бъде стриктно наблюдаван, за да се избегне струпване на по-голяма група от хора според правилата за социално дистанциранe;

5. Всеки играч получава лична защитна екипировка за цялото мероприятие, която е изпрана и обработена с дезинфектант;

6. Защитните пейнтбол маски ще бъдат на разположение дезинфекцирани и номерирани, за да се избегне случайна размяна;

7. Пейнтбол Маркерите ще бъдат дезинфекцирани преди и след всяка употреба.

8. Всички повърхности, където играчите биха могли да имат директен контакт ще се дезинфекцират многократно.

9. Не се препоръчват контактни методи на плащане, с цел да се избегне нежелан риск. Възможности- банков превод.

Ползите от това да играете пейнтбол на горски терен с ИМИ Спортс:

• Когато избирате да играете пейнтбол на открито пред занимания на закрито, вие заменяте ограничено място с голяма концентрация от хора за огромно и открито пространство с малък брой участници.

• Пейнтболът се организира от ИМИ Спортс на открито с изобилие от чист въздух и при социална дистанция.

• Контакт между хората по време на играта, практически не съществува, тъй като минималното разстояние за стрелба е няколко метра.

• Слънчевите лъчи оказват отрицателно въздействие върху всяко възможно разпространение на вируса, което означава, че когато времето се затопля е важно да сте навън, без висока концентрация на хора около вас.

• Всички клиенти получават собствена екипировка, която няма да бъде споделяна с други играчи в същия ден.

• Дори в такива времена е важно да останете активни. За разлика от затворената среда като фитнес зали, пейнтболът е чудесен начин да получите активност с много по-малък риск.

• Имайки предвид всичко това, вярваме, че пейнтболът е едно от най-ниско рисковите дейности за деца над 8 години и възрастни в страната в момента.


25.05.2020 ИМИ Спортс


   Независимо дали сте попаднали в нашия сайт, докато търсите екстремно забавление или сте играли вече пейнтбол с нас - ДОБРЕ ДОШЛИ В СВЕТА НА ПЕЙНТБОЛА 

ИМИ Спортс ви предлага голямото разнообразие от активни пейнтбол приключения. Несравним избор от пейнтбол игри за аматьори и пейнтбол за деца. Различни стилове тиим билдинг програми с пейнтбол съчетани с Колоездене, Tуризъм, Kонна езда, Рафтинг, Гмуркане, Ориентиране, Скално катерене, Каньонинг, Ски и Сноуборд, предназначени да отговорят на всички вкусове, възраст и бюджет. 

Ние сме сигурни, че с ИМИ Спортс ще откриете най-подходящото приключение в зависимост от вашите собствени желания. Нашите експерти инструктори са професионални пейнтбол играчи, организатори на Българската Пейнтбол Лига - ППС с над 17 републикански и международни турнира и Сертифицирани Евро Рефери с международен опит.

Обадете ни се и направете първата стъпка към незабравимото си приключение!

В сайта ще откриете и голям асортимент от пейнтбол екипировка: пейнтбол маркери, маски, пейнтбол топчета и облекло. Професионални съвети, сервиз и оборудване за пейнтбол игрища.7 ПРИЧИНИ ЗАЩО ПЕЙНТБОЛА Е ПЕРФЕКТНИЯ ИЗБОР ЗА ВАШИЯ ТИЙМБИЛДИНГ

Намирането на подходяща тиймбилдинг програма за вашата компания може да се окаже трудна задача. Ние имаме решение – изберете Пейнтбол.

Пейнтбола развива редица умения, които са от съществено значение за вашето работното място, подобрява взаимоотношенията между вашия екип и поддържа висок морал и производителност.

Тази статия представя 7 от най-добрите причини, поради които пейнтбола е перфектния избор за вашия тиймбилдинг, който помага за създаването на страхотни работещи в синхрон екипи.

 

Лидерски умения

Пейнтболът може да ви помогне да развиете силни лидерски умения. Всеки отбор се нуждае от водач и последователи. Добрите лидери се вслушват в идеите на своя екип. Те мотивират и вдъхновяват своите служители. Лидерите знаят силните страни на екипа си и къде ще бъдат най-ефективни и полезни. Те намират най-добрата стратегия за постигане на целите на отбора. Делегират отговорностите на отбора.Тези умения могат да бъдат прехвърлени от пейнтбол терена в офиса на вашата компания.

 

Освобождаване от стреса

Стреса е често срещан на работното място. Дълги работни часове, постоянно нарастващи изисквания към теб, които ти причиняват тревожност и несигурност. Пейнтболът облекчава стреса, тъй като това е забавна физическа активност, която освобождава ендорфин и норепинефрин, които редуцират стреса. Пейнтбола е най-бързия начин да получите огромна доза адреналин още с първите стъпки.Намаляването на нивата на стреса подобрява производителността, така че вашият екип ще бъде по-мотивиран да свърши повече работа.

 

Разрешаване на проблем

Пейнтболът е отборна игра с точна стратегия и тактика. Трябва да мислите винаги с два хода напред и по-бързо от противниковия играч.Това ще подобри уменията за решаване на проблеми в офиса, тъй като трябва постоянно да разрешавате проблеми, да мислите извън шаблона, за да преодолеете препятствията и да определите най-добрия начин да постигнете целта си с безупречна стратегия.

 

Комуникация

Комуникацията е една от най-важните умения, необходими на работното място, както и за успех в пейнтбол игрите.

Пейнтболът е отборен спорт в който комуникацията между играчите е изключително важна и решаваща. Командите са кратки, ясни, точни и систематизирани. Кратката команда се възприема мигновено предхожда светкавична реакция. Пейнтбола насърчава хората да комуникират помежду си, за да постигнат целите си.

 

Екипност

Работата в екип е ключът за изграждането на добър  пейнтбол отбор и ключът към процъфтяването на перфектно работещия отдел в офиса .

Пейнтболът  насърчава съотборниците да работят заедно, да чертаят стратегията заедно, да са идейни и креативни, за да спечелят играта. Печелившия отбор е отборът, който най-добре използва работата в екип, за да постигне целите си.

 

Подобряване на връзките между служителите

Пейнтбола ще ви помогне да изградите по-добри взаимоотношения помежду си. Това е шанс да се забавлявате, да се опознаете и да подобрите контактите си. В големите компании обикновено служителите се ограничават с познанства само в отдела в който работят. Подобрените взаимоотношения поддържат високия морал, подобряват фирмената култура и увеличават задържането на персонала.

 

Лични качества

Когато играете пейнтбол за първи път сами ще усетите какви са реакциите ви под силен прилив на адреналин и стрес от противниковата стрелба. Пейнтбола е динамична игра, която се променя понякога за стотни от секундата, затова трябва да сте изключително концентрирани, да отворите всичките си сетива. Да следите противниковите играчи, както и вашите играчи. Да комуникирате и да изпълнявате точно задачите начертани преди старта. Да сте решителни и бързи, но и да може да изчаквате точния момент за смяна на позиция. Една грешна стъпка може да ви отстрани от играта. Бъдете отговорни отбора се нуждае от вас. Не се крийте така не помагате на отбора си. Доминирайте при директната стрелба. Представете си че сте част от машина и работете задружно не изоставайте, но и не избързвайте. Когато усетите вкуса на победата усмивката  ще ви отпусне а треперещите ви ръце ще са сигнала, че сте получили желаната доза адреналин.

20.09.2018  Иво Икономов - Мениджър ИМИ Спортс


Каква е зависимостта между теглото на едно пейнтбол топче и неговата траектория на летеж? 

Едно кратко отклонение към законите на физиката ще ни помогне да отговорим на този въпрос. Величината на един изстрел /в джаули/ е равен на произведението от теглото в / кг/ и скоростта на изстрела /м/сек/ на квадрат делено на две. Тоест един изстрел (топче) има толкова повече енергия, колкото е по-тежко или колкото е по-висока скоростта му, но тъй като не можем да регулираме произволно скоростта на изстрелване поради високите мерки за сигурност /до 300fps/ ни остава тежестта на топчето, като вариант за подобряване на балистичните резултати. Някои видеове пейнтбол топчета с по-гъст пълнеж  като: Proball, ZAP Adwantage или ZAP Pro European са по принцип с около 15% по-тежки от “нормалните” топчета. Изстреляно от пейнтбол маркер със същата скорост едно такова топче има и 15% повече енергия от останалите! При едни и същи фактори като: повърхност, форма, големина на топчето и еднакво въздушно съпротивление едно по-тежко топче трябва да даде по-добри показатели от едно по-леко. И тъй като по-тежкото топче има по висока кинетична енергия  то ще лети по-дълго. Тежкото топче е и по-малко чувствително към въздушното съпротивление и естествено е по-прецизно. Разбира се за да му бъде придадена същата скорост, като на едно леко топче се изразходва повече въздух /СО2 или НР/.

1. Добрата тактика - път към вашият успех.

Качествените маркери дават предимство и улесняват играча, но не могат да заменят колективната работа. В един добре обигран отбор, всеки играч познава силните и слабите страни на съотборниците си. Всеки знае какво трябва да прави, без да има нужда от дълги разговори по време на играта. Комуникацията наистина е много важна, но не е лесно да се поддържа такава, докато те обсипват с топчета. Ето защо няколко знака с ръка могат да бъдат особено полезни. 
 Дръж съотборниците си постоянно под око. Често добрият пейнтбол играч е принуден да прояви самоинициатива. Понякога трябва интуитивно да отгатнеш какво възнамерява да направи съотборника ти и светкавично да реагираш. Например ако забележиш, че той предприема смяна на позицията си, това е автоматично е сигнал за следното: започни да обстрелваш противника, дори и ако нямаш възможност да го уцелиш от твоето място. Целта е да се предотврати ответен удар и в този момент да осигуриш прикритие на съотборника си, за да извърши той желаната от него смяна на позицията, оставайки навредим.
Бъди креативен! Обмисляй и прилагай постоянно нови тактики. Не се осланяй само на старите такива! 
Ако противникът е по-добре въоръжен, с по-прецизен и бърз пейнтбол маркер, не го приемай в никакъв случай за негово предимство. Приеми го като предизвикателство. Бъди още по-сръчен, хитър и коварен! Заблуждавай и надхитряй! Атакувай настървено! Подобни действия имат единствено за цел да объркат и обезкуражат противника. Не бъркай Fair Play с доброволното ограничаване на твоите легитимни тактически възможности, НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не прекрачвай границата на коректната професионална игра. Когато те маркират-губиш. 
Този който след загуба се оплаква "Ама това не беше честно" показва само липса на креативност и фантазия.  Противникът има същите шансове. Ако не ги използва, това е негова грешка, не твоя. 
Ако отборът има уговорена стратегия, спазвай дисциплина! Дори и когато ситуацията те съблазнява да предприемеш самостоятелна атака, изчакай поне дотогава, докато можеш да прецениш общата ситуация и дали твоята самоинициатива е оправдана, в случая. Не позволявай големият ти стремеж към действия да те изхвърли от играта. Отборът ти има нужда от теб. Понякога изобщо не е нужно да се стремиш напред. Ако съотборниците ти имат по-добра позиция, просто принуждавай противника да стои зад укритията и улесни придвижването на твоите играчи. Ако все пак твърдо си решил да нападаш, опитай се да покажеш това на съотборниците си /с думи или знаци/, за да могат да те подсигурят. Предварително уговореният план на игра понякога става неизползваем. Тогава се пристъпва към план Б-импровизацията. Точно в добрата импровизация лежи ключа към успеха. 

2. Екипировка 

Качествените показатели на един пейнтбол маркер имат голямо значение и често биват използвани, като извинение за съкрушителни загуби. Но има много начини противникът, който е с по-добра пейнтбол екипировка да бъде изненадан.
При начинаещите(Rookie) се наблюдават два основни проблема: 
 • Противникът вече има някакъв опит. 
 • Противникът разполага с полуавтоматичен маркер и използва по-качествени топчета. 
Затова опознай маркера си много добре! Правилният избор на топчета, според ситуацията, е от основно значение за изхода на играта. Направленията, върху които трябва да работите са: 
 • Колко бързо можеш да стреляш. 
 • Колко точно можеш да стреляш. 
 • От какво разстояние, каква цел можеш да уцелиш. 
По-важно от силата на твоя маркер е да познаваш неговите специфични страни (настройки и ъпгрейди). Въз основа на това трябва разумно да определиш твоята тактика и тактически решения. 

 
3. Укрития 

Купчини пясък, барикади, дървета и всичко солидно, зад което можеш да се скриеш и което ограничава видимостта на противника се приема за укритие. Желатиновите топчета се пукат почти във всичко. Дори и в най-дребното храстче или трева. Един храст който е достатъчно гъст, почти не пропуска топчета и е едно прекрасно укритие. Използвай храстите като укритие, когато нападаш. Дори високата трева понякога е непреодолима бариера за топчетата. Ако попаднеш под обстрела на противника и нямаш подходящо укритие наоколо, просто легни ниско в тревата и започни да пълзиш към най-близкото укритие. 

4. Тунелен поглед 

Попадаш в трескава престрелка с противника. Той срещу теб, ти срещу него. Очи в очи. Светът за теб изчезва, ти си сам с него. Този ефект се нарича "тунелен поглед".  Концентрираш се само върху един противник и не обръщаш внимание, какво става около теб. Така ставаш тотално изолиран от съотборниците си (никаква комуникация). Сам можеш да прецениш какви шансове даваш така на противниковият отбор. 
"Тунелният поглед" е наистина един голям проблем и не е за подценяване. Случва се дори и на най-опитните играчи. Опитай се да се оглеждаш постоянно и да не губиш комуникация с отбора! Ти си все пак част от него. 

5. Пейнтбол правилата 
 • Маркирането на противник от близко разстояние в повечето случаи е доста болезнено. Стрелбата от дистанция по-малка от 5 метра не е препоръчителна. Разбира се, само когато можеш да я избегнеш. Ако успееш незабелязано да се промъкнеш до противника-не стреляй! По-добре извикай "маркиран".  По този начин го отстраняваш от играта без да си изстрелял нито едно топче. Но Внимавай !! не разчитай на това, че всеки познава и респектира правилата на Пейнтбола. Противникът може да е на мнение, че не всичко е решено. Препоръчително е когато извикаш "маркиран" да държиш противника под око в готовност за стрелба. Едва когато той даде сигнал, че е маркиран можеш да бъдеш спокоен. В противен случай ти може да си маркираният, а не той. Това правило на пейнтбола не винаги е задължително, т.е. зависи как е възприето и се практикува от отбора, срещу когото играеш. Някои пейнтбол отбори възприемат неспазването на това правило, като грубо нарушение. При други е позволено на играчите сами да решават как да действат, според ситуацията. Затова е за предпочитане да се осведомиш предварително как се практикува това правило при противниковия отбор.
 • Dead Man Walk-Това е един начин за надхитряне. Всъщност вдигнатата ръка означава, че играчът е маркиран и трябва да напусне играта. От удобство, доста често ръката не бива вдигана над главата. Така минавайки през терена играчът бива приет за убит. Някои играчи се възползват от това и минават през терена, идват по-близо до противника, имитират че са убити и доста мързеливи, за да вдигнат рака над главата. Противникът ги оставя да се приближат и веднага получава една боя.  Ако си по-зъл ;) стреляй по всеки,  който не си е вдигнал ръката ( вдигането на ръката води автоматично до изключване от играта независимо дали си маркиран или не ). Ако си по-любезен, с насочен маркер, изискай противника да си вдигне ръката. Ако не го направи, боядисай го веднага. С времето се разбира кои играчи практикуват Dead Man Walk. Никой играч не трябва да разчита на милост, ако е забравил да си вдигне ръката.
 • Bouncer -означава не спукано или отскочило от тялото топче.

6. Разучаване на терена- Преди игра огледай добре терена и запомни точното разположение на укритията.

  • Къде са укритията /изкуствени или естествени/
  • Къде можеш да се скриеш или да дебнеш от засада.
  • От къде можеш да се промъкнеш незабелязано напред.
  • Имат ли укритията бойници или пролуки, които можеш да използваш?

След проучването на укритията си направи план за придвижване. Прецени откъде ти можеш да напредваш и откъде това може да го направи противникът. Прецени от каква позиция най-ефективно можеш да спреш нападението на противника ( това важи особено за играчите които са в задни позиции)

7. Престрелка -Заставаш срещу противника. Стрелбата започва. Стреляте на смени един срещу друг. Ако си сам се нуждаеш от голямо количество късмет, за да се справиш със ситуацията. Този, който стреля по-прецизно и бързо, взима предимството на негова страна. Има някои неща, които трябва да спазваш ,за да затрудниш максимално противника и да не разчиташ само на късмета си:

 • бъди cool. Лудата и безцелна стрелба няма да ти помогне.
 • Ако си успял да се пъхнеш зад укритието-прецени ситуацията. Ако укритието е достатъчно голямо, за да скрие тялото ти, ти си временно спасен от противниковия огън. Бъди хладнокръвен! Мисли по-добре върху това защо противникът неспирно те обстрелва. Може би той иска да привлече вниманието ти, докато друг сменя позиция.
 • Гледай и стреляй винаги от различни позиции на укритието си. Така ще затрудниш максимално противника. Горната част на укритието е най-лошият избор. Тя е най-лесна за наблюдение и за обстрелване. По-добре използвай страните.
 • Оглеждай се! Противникът стои зад укритието точно като теб. Той също не може да наблюдава докато е зад него.

Внимавай особено в следните случаи:

 • Ако до момента стрелбата е била умерена и изведнъж противникът започне да те обсипва, вероятно той покрива съотборник, който те заобикаля или директно атакува.
 • Огледай се! Рискувай дори за момент да погледнеш напред. Ако противникът е предприел атака и ти не я забележиш навреме-тогава не разчитай да останеш дълго в играта. 
 8. Смяна на позиция 
Ако предприемеш смяна на позицията, с постоянна стрелба принуди противника да се скрие. Продължавай да стреляш и разчитай на психологическото въздействие на пръскащите се пейнтбол топчета в укритието на противника. Вече си го принудил да се скрие. Той не вижда нищо. Имаш съвсем кратко време да смениш позицията си. Ако успееш да го направиш, докато противника успее да погледне зад укритието, маневрата е била успешна.  Практиката показва, че тези моменти са съвсем кратки. Вероятно по средата на пътя ти, противникът ще те вземе на прицел. Тук може да ти помогне само бързото тичане...молитви;) и заключителния скок. 
Естествено маневрата функционира по-добре,когато те покрива съотборник. Ако си успял не само да смениш позицията си,но и противникът не е могъл да те забележи-тогава маневрата е повече от благополучна. Тогава противникът те очаква на съвсем друго място, не пропилявай това предимство с необмислена стрелба. Прецени дали искаш да рискуваш, да го заобиколиш или изненадаш. Всичко зависи от опита на противника. Един неопитен противник се оставя да бъде притиснат от стрелбата и в известна степен е дори изплашен. За опитния играч постоянната стрелба е просто един сигнал да повиши вниманието си. 

9.Напред в атака 
Това е една много деликатна маневра при която,ако разчиташ само на себе си-по-добре не я предприемай или само в случай на безизходица. Много по-лесно е когато съотборник те покрива с постоянен огън.
Когато наистина трябва да предприемеш атака -стреляй по противника; принуди го да се скрие зад укритието и после тичай към него. По възможност продължавай да стреляш насочено. В случай, че пейнтбол маркера е много шумен, по приближаващият се тътен, противникът може да отгатне какво си предприел. Ако го забележи твърде рано-това е краят ти;) Един пневматичен маркер с 10 изстрела за секунда увеличава значително шансовете ти. Но кой начинаещ е оборудван с такъв маркер? 

10.Само един противник. 
Ако отборът ти е останал срещу един единствен противник, има голям шанс да го изкарате от укритията и съответно от играта. Всичко зависи от това как сте сработени и от това дали знаете какво трябва да се прави. 
Стандартният подход е : 
Играчът в предни позиции обстрелва постоянно противника и се опитва да го задържи максимално време зад укритията.През това време другите го заобикалят. Ситуацията зависи основно от добрата координация между вас. Преценете добре ситуацията на терена и според нея решете кой да обстрелва и кой да заобикаля. Няколко знака с ръце понякога са достатъчни. 

11.На широк фронт 
Практиката показва, че фланговете са едно от най-слабите места на един отбор.Така че обърнете им особено внимание. Ако противника те заобиколи, ще може да напада по диагонал или отзад. Същото се отнася и за теб -не пропускай възможност да заобикаляш противника. Комуникацията и общият поглед върху играта са от основно значение. Не позволявай да изпаднете в така нареченият "тунелен поглед".Ако забележиш опит за заобикаляне-предупреди съотборниците си!

 

От какво се нуждая за да играя пейнтбол ? 

- GOGGLE / пейнтбол маска / Най-важното от пейнтбол екипировката !

   пейнтбол маска Очите са единствената част от човешкото тяло застрашени по време на играта, затова има специални пейнтбол маски чиито стъкла са произведени от нечуплив Lexan. Не използвайте маски за ски или мотоспортове. Маските за пейнтбол се тестват на удар с над 400 fps. и са предназначени само за пейнтбол. Маските се разделят на класове: 

Пейнтбол маски за аматьори - нискобюджетни маски, с по малък градус на виждане обикновено с единично стъкло, което по-лесно се изпотява.
Професионални пейнтбол маски - маски произведени от качествени материали, издръжливи на честа употреба, двойни стъкла, по-леки и с по-голям градус на виждане.- MARKER / Пейнтбол маркер - служи за маркиране на противников играч с пейнтбол топчета / 

пейнтбол маркер  Има три основни типа пейнтбол маркери:

- Pumpmarker - при него след всеки изстрел ръчно трябва да се зарежда следващото топче в камерата за изстрелване. 

- Semiauto - при полуавтоматичните маркери само първото топче се зарежда ръчно, всички следващи се зареждат автоматично с помоща на пневматична система. 

- E Pneumatic - професионални маркери, при който посредством електронна платка монтирана в дръжката се подават сигнали на соленоид и лазерни очи монтирани на определени места по маркера. Прецизно се контролира скоростта на подаване на топчета синхронизирано с хопъра, настройка на честотата на изстрелване и много други опции задължителни за професионални състезания.

 

- CO2 & HP / въглероден двуокис & въздух под налягане/ 

   Тъй като маркерите за пейнтбол са пневматични оръжия, енергията 
 ( газа) която избутва топчето е нагнетена в специални бутилки, които са закрепени за маркера и без тях маркера на практика е неизползваем , както и ако бутилките са празни. В CO2  бутилки се нагнетява само CO2 газ. В HP бутилки се нагнетява само въздух. Не се опитвайте да пълните в CO2- бутилки въздух и обратно!! Пълненето на бутилките за пейнтбол е деликатна материя и изисква познания в областта за работа под високо налягане. 

 

- ХОПЪР / Hopper/ съд  топчета

 Хопърите се делят на два вида: 
 Гравитационни - Обикновенно събират 200 бр. пейнтбол топчета. Топчетата благодарение на тежестта си по законите на гравитацията попадат едно след друго в камерата за изстрелване на пейнтбол маркера,

Електронни - с помоща на електронен борд и лазерни очи се подават сигнали на специален ротор който избутва толкова топчета в камерата за изстрелване на маркера , колкото бързо стреляте. До 30 топчета в секунда.

 

 - BATTLEPACK - Колан с джобове в които се даржат допълнителни топчета.

 

- Пейнтбол ОБЛЕКЛО


Използвайте стари удобни дрехи и маратонки, тъй като може да ви се наложи по време на играта често да клякате, пълзите и да тичате. Поради притока на адреналин по време на играта и непрекъснатото движение несъмнено ще се поизпотите, за това не е зле да имате под ръка кърпа и резервна фланелка. Боята съдържаща се в топчетата е напълно безвредна, лесно се пере и е чудесна храна за насекоми. 

 

- PAINTBALLS - Топчета за пейнтбол 

 Представляват желатинова сферична обвивка в която е затворена биологично безвредна течност . Според дебелината и качеството на обвивката , според състава и качеството на течността, топчетата се класифицират в няколко групи:
- FIELD - най-евтините на пазара, подходящи за тренировки и собственици   на пейнтбол игрища, Обвивката им обикновено е по дебела и понякога са леко деформирани. По трудно се пукат при попадение в целта. Летежните им показатели са добри.
- ADVANCED - Характерни са с по-качествена обвивка, както и по добри летежни показатели. Подходящи за напреднали играчи.
- TOURNAMENT - Турнирен клас топчета подходящи за състезания. Отлични летежни показатели с гъста трудно почистваща се боя.

За да играете Пейнтбол трябва да имате минимум 14 г. Все по често се организират и пейнтбол игри за деца, като при тях  се изисква специално обучение на пейнтбол инструкторите. Пейнтболът е един от малкото спортове при които няма разлика между мъже и жени. Има женски отбори които не отстъпват на мъжките.

- играят дебели, слаби, млади стари, високи и ниски
- играят професори ,адвокати,лекари ,артисти..
- играят принц Чарлс ,Cypress Hill и още 11милиона съвсем обикновени хора. 

Цените за игра на Пейнтбол  са доста по-евтини от сумите които харчи един скиор по нашите курорти и варират от 15 до 30 лева в зависимост от броя на закупените топчета от организатора на игрите.

Не. За преглед на продуктите в електронния каталог не е необходима регистрация.

Всички потребители ползват протекцията на закона за защита на потребителите (ЗЗП). На този адрес: http://www.kzp.bg можете да намерите подробна информация.

Да. В цената на всички продукти е включено ДДС.

Издаваме фактури и сме регистрирани по ЗДДС.

Да, можем да изготвим индивидуална програма за пазaруване на едро. За повече информация се свържете на имейл : office@imi-sports.com

Гарантираме за качеството на продуктите. Ние имаме партньорски отношения само и единствено с европейски фирми.

След изпратена от Вас Заявка ще получите проформа фактура с описаните от вас артикули и нашата банкова сметка.

Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който Ви освобождава от задължението да издавате Фискална касова бележка, е плащането към Вас да се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, какъвто е Еконт.

Нова - новопостъпила поръчка. Очаква се да се осъществи контакт с клиента.

В процес на обработка - Продуктите са поръчани от склад и предстои да бъдат доставени до клиента.

Пратена - Поръчката е пратена към клиента.

Анулирана - Поръчката е анулирана поради някаква причина - няма контакт с клиента, грешен тел. номер, дублирана поръчка, и други..

Телефонът за поръчка : +359 886 205 953 . Алтернативни методи, за да направите поръчка са: email: office@imi-sports.com , viber: +359 886 205 953

Клиентът поема разходите за доставка, с изключение на случаите в които IMI SPORTS има вина за това.

В случай, че плащането е направено с банков превод, Възстановяването на суми се извършва, чрез платежно нареждане към сметката, от която е направено плащането в срок от 5 дни.

В случай, че плащането е направено с наложен платеж. Възстановяването на суми се извършва с паричен превод към лицето закупило стоката в срок от 5 дни.

Съгласно чл. 55, ал. 1 от "Закон за защита на потребителите" (ЗЗП), потребителят има право да замени закупен продукт с друг на същата, по-ниска или по-висока цена, в срок на 14 дни от датата на получаване му. При възникнали въпроси се обръщайте към 0886 205 953 или office@imi-sports.com

Може да тествате продуктите. В рамките на 15 мин. куриерът е длъжен да Ви изчака, за да вземете решение дали искате да закупите продукта ни.

Да! В рамките на до 15 минути куриера е длъжен да Ви изчака, за да видите съдържанието на пратката.

Възможно е да се забави вашата поръчка с няколко дни, поради ред причини:

- Почивни дни в съответната държава-партньор.

- Атмосферни условия.

- Временно изчерпване на наличността на продукта.

- Други причини, не пряко свързани с IMI SPORTS

Всички продукти от онлайн каталога IMI SPORTS се доставят в рамките на 5-7 работни дни с куриерска фирма Еконт Експрес.

Съгласно чл. 55, ал. 1 от "Закон за защита на потребителите" (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на 14 дни от датата на получаване на стоката. Вижте раздел "Рекламации" за условията за връщане на продукт, както и "Формуляр за връщане на продукти".

Може да върнете или подмените продукт в 14-дневен срок, считано от датата на получаване на пратката.


Да. Можете да поръчате и без регистрация. Бъдете сигурни, че попълвате Вашия e-mail и телефон правилно, за да можем да се свържем с Вас.

Когато оформите поръчката и я потвърдите, на e-mail адреса, който сте посочили за контакт с Вас при регистрацията си или при поръчката си без регистрация, ще бъде изпратено писмо, което съдържа номера и датата на поръчката, както и нейното съдържание. Моля, пазете това писмо - то съдържа важна информация и е потвърждение, че сте оформили и потвърдили поръчката.

Копие от този мейл получаваме и ние.

След получаване на поръчката, ние ще Ви уведомим с e-mail, че поръчката е в процес на изпълнение. Ако е необходимо може свържем с Вас на посочения от Вас телефон или e-mail за уточняване на някои подробности. В случай, че някой от продуктите, които сте поръчали не е наличен, Вие можете да го замените с друг, като е необходимо да ни уведомите по e-mail или по телефона за тази промяна.

Моля, имайте предвид, че окомплектоването и изпращането с куриер на дадена поръчка може да отнеме от 2 до 3 работни дни.

Ако сте направили поръчка при нас и не сме се свързали по никакъв начин с Вас през следващите 2 работни дни - моля, пишете ни на office@imi-sports.com или се обадете на телефоните ни за контакт за изясняване на проблема - ще е нужно да посочите номера на направената от Вас поръчка.

IMI SPORTS ще положи всички усилия да осигури достъп до сайта без прекъсвания при електронно предаване и без грешки. Въпреки това, поради естеството на Интернет, непрекъснатият достъп и липсата на грешки не могат да бъдат гарантирани.


ПОРЪЧКА КАТО ГОСТ

Не е необходима регистрация или предварително въвеждане на данни.

Всеки добавен от Вас продукт ще бъде добавен в ЗАЯВКА, откъдето можете да коригирате броя и вида на стоките. След като сте готови с избора, преминете към ИЗПРАЩАНЕ.

ПОРЪЧКИ НА ЕДРО

Имате пейнтбол игрище или искате да инвестирате в такова ?  Тогава сте попаднали на правилното място!

Като официален вносител на професионална пейнтбол екипировка IMI SPORTS предлага голям избор от пейнтбол комплекти подходящи за пейнтбол игрища, както и винаги пресни пейнтбол топчета от различни класове. Обадете се и потърсете оферта. 0886 205953  office@imi-sports.com


Банков превод
Изисква се предварително заплащане! Сумата се превежда по сметката ни в лева след изпратена от нас проформа фактура.


Всички такси и комисионни са за сметка на клиента.

Пратката се освобождава след като сметката бъде заверена с стойността на поръчката.
В основание за плащане задължително вписвайте номер на проформата!

Наложен платеж
Плащането се извършва на куриера, в момента на доставката.