7 ПРИЧИНИ  ЗАЩО ПЕЙНТБОЛА Е ПЕРФЕКТНИЯ ИЗБОР ЗА ВАШИЯ ТИЙМБИЛДИНГ

7 ПРИЧИНИ ЗАЩО ПЕЙНТБОЛА Е ПЕРФЕКТНИЯ ИЗБОР ЗА ВАШИЯ ТИЙМБИЛДИНГ

Намирането на подходяща тиймбилдинг програма за вашата компания може да се окаже трудна задача. Ние имаме решение – изберете Пейнтбол.

Пейнтбола развива редица умения, които са от съществено значение за вашето работното място, подобрява взаимоотношенията между вашия екип и поддържа висок морал и производителност.

Тази статия представя 7 от най-добрите причини, поради които пейнтбола е перфектния избор за вашия тиймбилдинг, който помага за създаването на страхотни работещи в синхрон екипи.

 

Лидерски умения

Пейнтболът може да ви помогне да развиете силни лидерски умения. Всеки отбор се нуждае от водач и последователи. Добрите лидери се вслушват в идеите на своя екип. Те мотивират и вдъхновяват своите служители. Лидерите знаят силните страни на екипа си и къде ще бъдат най-ефективни и полезни. Те намират най-добрата стратегия за постигане на целите на отбора. Делегират отговорностите на отбора.Тези умения могат да бъдат прехвърлени от пейнтбол терена в офиса на вашата компания.

 

Освобождаване от стреса

Стреса е често срещан на работното място. Дълги работни часове, постоянно нарастващи изисквания към теб, които ти причиняват тревожност и несигурност.Пейнтболът облекчава стреса, тъй като това е забавна физическа активност, която освобождава ендорфин и норепинефрин, които редуцират стреса. Пейнтбола е най-бързия начин да получите огромна доза адреналин още с първите стъпки.Намаляването на нивата на стреса подобрява производителността, така че вашият екип ще бъде по-мотивиран да свърши повече работа.

 

Разрешаване на проблем

Пейнтболът е отборна игра с точна стратегия и тактика. Трябва да мислите винаги с два хода напред и по-бързо от противниковия играч.Това ще подобри уменията за решаване на проблеми в офиса, тъй като трябва постоянно да разрешавате проблеми, да мислите извън шаблона, за да преодолеете препятствията и да определите най-добрия начин да постигнете целта си с безупречна стратегия.

 

Комуникация

Комуникацията е една от най-важните умения, необходими на работното място, както и за успех в пейнтбол игрите.

Пейнтболът е отборен спорт в който комуникцията между играчите е изключително важна и решаваща. Командите са кратки, ясни, точни и систематизирани. Кратката команда се възприема мигновенно предхожда светквична реакция.Пейнтбола насърчава хората да комуникират помежду си, за да постигнат целите си.

 

Екипност

Работата в екип е ключът за изграждането на добър  пейнтбол отбор и ключът към процъфтяването на перфектно работещия отдел в офиса .

Пейнтболът  насърчава съотборниците да работят заедно, да четраят стратегията заедно, да са идейни и креативни, за да спечелят играта. Печелившия отбор е отборът, който най-добре използва работата в екип, за да постигне целите си.

 

Подобряване на връзките между служителите

Пейнтбола ще ви помогне да изградите по-добри взаимоотношения помежду си. Това е шанс да се забавлявате, да се опознаете и да подобрите контактите си. В големите компании обикновено служителите се ограничават с познанства само в отдела в който работят. Подобрените взаимоотношения поддържат високия морал, подобряват фирмената култура и увеличават задържането на персонала.

 

Лични качества

Когато играете пейнтбол за първи път сами ще усетите какви са реакциите ви под силен прилив на адреналин и стрес от противниковата стрелба. Пейнтбола е динамична игра, която се променя понякога за стотни от секундата, затова трябва да сте изключително концентрирани, да отворите всичките си сетива. Да следите противниковите играчи, както и вашите играчи. Да комуникирате и да изпълнявате точно задачите начертани преди старта. Да сте решителни и бързи, но и да може да изчаквате точния момент за смяна на позиция. Една грешна стъпка може да ви отстрани от играта. Бъдете отговорни отбора се нуждае от вас. Не се крийте така не помагате на отбора си. Доминирайте при директната стрелба. Представете си че сте част от машина и работете задружно не изоставайте, но и не избързвайте. Когато усетите вкуса на победата усмивката  ще ви отпусне а треперещите ви ръце ще са сигнала, че сте получили желаната доза адреналин.

20.09.2018 Иво Икономов